Selecteer een pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OVER

Sopraan Bibi van den Dijck studeerde ‘zang lichte muziek’ aan het Maastrichts Conservatorium en ‘klassiek zang’ aan het Codarts Conservatorium Rotterdam. Hierdoor voelt zij zich als zangeres thuis in diverse muzikale stijlen. Na haar studie werd Bibi gecoacht door Gemma Visser en Ira Siff. Ook nam zij deel aan diverse masterclasses, waaronder De Jekerstudio, Acting for Opera Singers Summerschool van de Toneelacademie Maastricht, AIMS International Music Summerschool en The International Belcanto Academy. In 2018 ontving Bibi een stipendium van het Geesje Poutsma Fonds. 

Bibi heeft opgetreden als solist in diverse oratoria, recitals, cross-over performances en operaproducties. Waaronder de Requiems van Mozart, Brahms en Faure, diverse passies en cantates van Bach en de Nelson Mass van Haydn. Op het operapodium was zij te horen en te zien als Susanna in Mozarts’ Le Nozze di Figaro bij B.O.O.M! Bold Opera On the Move, in een regie van Kenza Koutchoukali. Onder leiding van Timothy Nelson zong zij bij B.O.O.M! zowel Pamina als Papagena in Die Zauberflöte van Mozart. Tijdens de NJO muziekzomer 2017 was Bibi te horen en zien als Pamina en Dame in de Toverfluit, in een regie van Frank Groothof. In co-producties van The International Belcanto Academy en Opera Noord-Holland zong zij de rol van La Ciesca in Puccini’s Gianni Schicchi en de rol van Marie in Die Verkaufte Braut van Smetana. Bij Holland Opera zong zij in een korte Nederlandse bewerking van Hans en Grietje in  kleuterklassen.

Bibi zingt wekelijks als Diva namens Stichting Diva Dichtbij voor bewoners met Alzheimer op gesloten afdelingen van zorginstellingen, die niet meer zelf naar het theater kunnen. Herkenbare liedjes van vroeger, variërend van smartlap, kleinkunst repertoire, pop, jazz en musicalsong en chansons tot het bekende klassieke, operette en opera repertoire, in de veilige setting van de huiskamer, gecombineerd met oprecht contact.  Ook is zij als freelancer verbonden aan het koor van de Nederlandse Reisopera (NRO) en Consensus Vocalis, het professionele concertkoor van Oost-Nederland.

Bibi speelt en maakt met ensemble Petite Klassiek operavoorstellingen voor jonge kinderen. In seizoen ’22-’23 en seizoen ’23-’24 speelt Petite Klassiek de voorstellingen ‘Wiegeliedjes Concert’ (0+) en ‘Spaghetti alla Callas (4+) in diverse theaters, scholen en op festivals in Nederland en België.