Selecteer een pagina

PETITE KLASSIEK

 

Petite Klassiek maakt vrolijke voorstellingen speciaal voor (jonge) kinderen en hun (groot)ouders, bomvol klassieke muziek en opera. De voorstellingen kunnen zowel gespeeld worden in kleine theaters en de kleine zaal van grote theaters, als op scholen, kinderdagverblijven, festivals en bibliotheken.

Petite Klassiek bestaat uit Bibi van den Dijck (zang) en Petra Rosa (harpiste).

Meer informatie en boekingen via www.burobannink.nl

Wiegeliedjes Concert (0+)

Een theatraal concert speciaal voor babies, dreumesen, peuters en hun (groot)ouders, met daarin de mooiste melodieën uit de klassieke muziek en opera.

Droom en dommel samen met je baby, dreumes of peuter weg op de mooiste beroemde klassieke melodieën en klanken tijdens dit concert speciaal voor de allerjongsten. Klassieke muziek wordt afgewisseld met bekende kinderliedjes. De kleintjes mogen tijdens dit concert lekker rondkruipen, wiebelen, wiegen, meezingen en klappen.

Met onder meer muziek uit ‘Carnaval der Dieren’ van Saint-Seans, het beroemde wiegelied van Brahms en ‘Clair de Lune’ van Debussy.

Zang: Bibi van den Dijck. Harp: Petra Rosa. Concept: Bibi van den Dijck en Petra Rosa

Speellijst ’23-’24

16 juli 2023, 15:00 u – Gentse Feesten (Theater Op De Wolken, Klein Festijn) https://www.kleinfestijn.be/

17 augustus 2023, 15.00 u – DOCK Peuterfestival Utrecht

20 augustus 2023 – Dag van de Romantische Muziek Rotterdam www.weekendvanderomantischemuziek.nl

21 januari 2024, 10.30 u – De Rijswijkse Schouwburg

21 februari 2024, 10.00 u (11.15 u succesoptie) Schouwburg Orpheus

3 maart 2024, 10.30 u  BREStheater Brielle

Bibi vindt in de keuken een magisch kookboek. Een Italiaans kookboek voor iedereen die van lekker zingen en dansen houdt, vol met muzikale recepten. Ze besluit het recept ‘Spaghetti alla Callas’ te maken. Spaghetti is namelijk haar lievelingseten. Tijdens het koken gebeuren er allerlei wonderlijke dingen in de keuken. Diverse groentes komen tot leven en gaan zingen. Muzieknoten en toonladders worden door het spaghettideeg gekneed. Bibi kookt, zingt en danst zichzelf het recept door. Een smakelijke interactieve operavoorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar!

 

Meer info en boekingen via https://www.burobannink.nl

Over Spaghetti á la Callas: 

“Wat leuk om weer een maker met liefde voor klassieke muziek en opera te hebben ontdekt! Het is een niche waarin je goed moet zijn in zo veel aspecten. Opera voor kinderen moet namelijk meer zijn dan opera alleen. Bibi heeft een heerlijke natuurlijke connectie met jonge kinderen. Ze kan haar prachtige stem inzetten om ze te laten wegdromen of op het puntje van hun stoel mee te laten leven. 

Karin Bannink, impresario